Repetier Host

Repetier Host software is gratis em kent diverse mogelijklheden. Je bereid er je 3d ontwerp mee voor om op je 3d printer te kunnen printen. je kunt per laag previewen, er worden meerdere extruders ondersteund en er zijn, naar eigen keus, meerdere slicers beschikbaar.

1. Configureer Printer

Je 3D printer op je computer aansluiten en de basisconfguratie afronden.

Download de Software hier >>

2. Bestanden toevoegen

Rechtstreeks 3D modellen in de virtual build space droppen d.m.v. drag and drop. Schalen, verplaatsen of draaien van indviduele modellen of complete model-groepen ineens.

3. 3D prints voorbereiden

Kleurmogelijkheden testen, individuele lagen bekijken en schattingen krijgen van materiaal en tijd. Hierna is het puur nog een kwestie van tijd tot je jouw eerste 3d prints kunt laten zien!

Overige handige 3D Software & utilities:

Cura

Met de Cura software bewerk je jouw bestanden in een oogwenk. Evalueert op intelligente wijze de gebieden die aandacht nodig hebben. Met krachtige virtuele 3D previews, waarmee je rondom je 3d model kunt kijken, zodat je je er eerst van kunt verzekeren dat alles ook zo is, als je wilt dat het is.

Download hier >>

Meshlab

De Meshlab software is essentieel om opdrachten op schaal te realiseren. Aanpassingen aan de grid, beperkte aanpassing van fouten in het ontwerp bestand en nog een hoop andere functies, zoals gatopvulling om je 3D ontwerp perfect voor te bereiden voor 3D printing.

Download hier >>

Craftware

CraftWare werkt met name als een slicer voor vaste digitale 3D digital objecten, maar is ook een perefecte tool voor vele andere taken. CraftWare gebruikt ook de meest indrukwekkenden gcode visualizer in de markt; waarmee je iedere print laag voor laag, vanuit iedere hoek kunt bekijken.

Download hier >>